فولات شکل طبیعی ویتامین B9 است که بدن برای حفظ بلوک های ساختمانی ژنتیکی، DNA و RNA خود به آن نیاز دارد. با این حال، فولات محلول در آب است. به این معنی که بدن آن را ذخیره نمی کند و شما باید به طور منظم آن را از طریق رژیم غذایی خود پر کنید. فولات به طور طبیعی در بسیاری از غذاها، به ویژه سبزیجات سبز تیره، لوبیاها و حبوبات وجود دارد. مکمل های ویتامین حاوی فرم مصنوعی فولات به نام اسید فولیک هستند. در ایالات متحده و اکثر کشورهای توسعه یافته دیگر، غلات صبحانه، آرد، نان و سایر غذاها با اسید فولیک غنی شده اند تا از کمبود فولات در جمعیت عمومی جلوگیری شود. میتوانید در بخش مقالات علمی فروشگاه مسترآزما سایر مقالات علمی مرتبط را مطالعه کنید.
موارد استفاده از فولات یا ویتامین B9
فولات برای سلامتی ضروری است. این به بدن شما کمک می کند تا مواد ژنتیکی مانند DNA بسازد که حاوی دستورالعمل های بیولوژیکی است. که بدن شما را منحصر به فرد می کند. علاوه بر این، از تقسیم سلولی سالم پشتیبانی می کند.
تحقیقات از فولات برای پیشگیری از بیماریهای مختلف، از جمله سرطان، سکته، نقص لوله عصبی، و دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن (از دست دادن بینایی مرتبط با افزایش سن) و درمان افسردگی حمایت میکند.
سکته
فولات و سایر ویتامین های B هموسیستئین را متابولیزه می کنند.(آمینو اسیدی که بدن شما از آن برای ساخت پروتئین استفاده می کند). از آنجایی که سطوح بالای هموسیستئین می تواند به بیماری قلبی و سکته کمک کند. برخی تحقیقات به ارتباط بین فولات و بیماری قلبی پرداخته اند.
نقص لوله عصبی
به دلیل نقش آن در مواد ژنتیکی و عملکرد سلولی، تحقیقات زیادی در مورد نقش فولات در پیشگیری از نقص لوله عصبی (NTDs) انجام شده است. نقص لوله عصبی (NTDs) ناتوانی های مادرزادی مغز یا نخاع هستند که معمولاً در ماه اول بارداری رخ می دهند. دو NTD رایج، اسپینا بیفیدا هستندو آنسفالی.
محققان مدتهاست میدانند که سطوح ناکافی فولات و ویتامین B12 در دوران بارداری خطر ابتلا به NTDs را افزایش میدهد. از بین این دو، کمبود فولات بسیار شایع تر و بیشتر نگران کننده است.
سرطان
با توجه به نقش فولات در مواد ژنتیکی و تقسیم سلولی، تحقیقات بر روی ارتباط فولات و سرطان متمرکز شده است. نتایج متفاوت بوده است. برخی از مطالعات کمبود فولات را به عنوان یک عامل خطر برای سرطان نشان میدهند و برخی دیگر برعکس آن را نشان میدهند که مصرف بیش از حد اسید فولیک این خطر را افزایش میدهد.
در یک متاآنالیز در سال 2013 از مطالعات اپیدمیولوژیک، محققان دریافت فولات و خطر ابتلا به سرطان مثانه را ارزیابی کردند. این تحقیق شامل هفت مطالعه کوهورت و شش مطالعه مورد شاهدی بود. به طور کلی، گروه هایی که مصرف فولات بالاتری داشتند، به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان مثانه را کاهش دادند.
بررسی سیستماتیک و متاآنالیز دیگری در سال 2014، رابطه بین مصرف بیشتر فولات در رژیم غذایی و خطر ابتلا به سرطان سینه را بررسی کرد. مطالعه شامل 16 مطالعه آینده نگر و 26 مطالعه مورد شاهدی بود. محققان دریافتند در مقایسه با افرادی که فولات کمتر از 153 میکروگرم دریافت میکنند. افرادی که رژیم غذایی آنها بین 153 تا 400 میکروگرم است، خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهند.
از سوی دیگر، برخی تحقیقات یک اثر بالقوه تقویت کننده تومور با مکمل اسید فولیک را یافته اند.
افسردگی
نقش فولات در سنتز انتقال دهنده های عصبی (پیام رسان های شیمیایی) و متابولیسم هموسیستئین، تحقیقاتی را در مورد تأثیر بالقوه آن بر افسردگی انجام داده است.
یک مطالعه کوهورت در سال 2017 ارتباط بین مدت مصرف مکمل اسید فولیک در دوران بارداری و شروع افسردگی پس از زایمان (PPD، افسردگی که پس از زایمان رخ می دهد) را در چینی ها ارزیابی کرد. در 1592 شرکتکننده، محققان علائم افسردگی را در 6 تا 12 هفته پس از زایمان ارزیابی کردند. در مقایسه با افرادی که کمتر از شش ماه اسید فولیک مصرف کردند، افرادی که بیش از شش ماه آن را مصرف کردند، شیوع کمتری از PPD داشتند.
علاوه بر این، یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز در سال 2018 استفاده از فولات را در درمان اختلال افسردگی اساسی ارزیابی کرد . محققین دریافتند که 5 میلی گرم یا کمتر فولات در روز یا 15 میلی گرم متیل فولات همراه با مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونیندرمان ( SSRI ) در مقایسه با دارونما به طور قابل توجهی سودمند بود.
کمبود ویتامین B9
اگر از رژیم غذایی یا مکمل های اسید فولیک به اندازه کافی دریافت نکنید، ممکن است دچار کمبود فولات شوید. کمبود آن می تواند در افرادی با عوامل خطر خاص رخ دهد.
چه چیزی باعث کمبود فولات می شود؟
گروه های خاصی نسبت به کمبود فولات آسیب پذیر هستند، از جمله:
- افراد باردار
- نوزادان
- کودکان کوچکتر (که مصرف آنها ممکن است به دلیل رشد سریع آنها کم شود)
- افراد مبتلا به اختلال مصرف الکل
- کسانی که دارای اختلالات سوء جذب هستند، مانند بیماری سلیاک
- افراد مبتلا به نوع ژن MTHFR که تبدیل فولات را مختل می کند
- افرادی که از داروهای ضد بارداری خوراکی استفاده می کنند.
- کسانی که از داروی دیابت گلوکوفاژ (متفورمین) استفاده می کنند.
- کسانی که از داروی بیماری خودایمنی متوترکسات 22 استفاده می کنند.
برای کاهش بیشتر خطر NTD، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی به طور معمول مکمل های فولات و یک مولتی ویتامین روزانه را در دوران بارداری توصیه می کنند. علاوه بر این، کسانی که ممکن است باردار شوند باید روزانه 0.4 میلی گرم (400 میکروگرم) مکمل اسید فولیک مصرف کنند. به این دلیل است که NTD ها ممکن است قبل از اینکه فرد بفهمد باردار است رخ دهد.
علائم کمبود فولات در بدن
ممکن است نیاز باشد که کمبود فولات به درستی توسط یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی از طریق آزمایشگاه های خاص شناسایی و تشخیص داده شود. با این حال، برخی از عوامل شناسایی ممکن است نشانه کمبود باشد.
کم خونی مگالوبلاستیکیک نوع کم خونی با گلبول های قرمز بزرگ، نشانه بالینی کمبود فولات است.
- کم خونی ناشی از کمبود گلبول قرمز
- خستگی، ضعف و تحریکپذیری
- سردرد
- تنگی نفس
- دشواری در تمرکز
میزان مصرف فولات یا ویتامین B9 در انسان
- از بدو تولد تا شش ماهگی ۶۵ میکروگرم
- ۷ تا ۱۲ ماهگی ۸۰ میکروگرم
- ۱ تا ۳ سالگی ۱۵۰ میکروگرم
- ۴ تا ۸ سالگی ۲۰۰ میکروگرم
- ۹ تا ۱۳ سالگی ۳۰۰ میکروگرم
- ۲۴ تا ۱۸ سالگی ۴۰۰ میکروگرم
- بزرگسالان ۴۰۰ میکروگرم
- خانم های باردار ۶۰۰ میکروگرم
- خانم های شیرده ۵۰۰ میکروگرم
اگر فولات بیش از حد مصرف کنم چه اتفاقی می افتد؟
برای جلوگیری از مسمومیت، از دوز مناسب (در بالا) آگاه باشید و سطوح بالای مصرف ایمن را در نظر داشته باشید. موسسه پزشکی: هیئت غذا و تغذیه سطوح بالای مصرف (ULs) را برای مکملهای فولات و غذاهای غنی شده تعیین میکند.
اگر بیش از این مقدار یا بیشتر از آنچه توسط ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی توصیه شده مصرف می کنید، ممکن است بخواهید به اورژانس مراجعه کنید .
برخی از گروه ها در معرض خطر مصرف بیش از حد فولات هستند، از جمله افراد مسن و کودکانی که مکمل مصرف می کنند و غذاهای غنی شده می خورند.
اسید فولیک
اسید فولیک یک فرم مصنوعی فولات است و رایج ترین شکل مکمل است. سازندگان همچنین از آن در غنی سازی مواد غذایی استفاده می کنند.
در حالی که فولات بلافاصله در دستگاه گوارش به شکل فعال ویتامین B9 به نام 5-methyl-THF (5-MTHF) تبدیل می شود، اسید فولیک باید وارد جریان خون شود و برای تبدیل به کبد و سایر بافت ها برسد.
آیا فولات همان اسید فولیک است؟
در حالی که فولات و اسید فولیک اغلب به جای یکدیگر استفاده میشوند، اما دقیقاً یکسان نیستند. اسید فولیک یک شکل مصنوعی از فولات است که اغلب در ویتامین ها یافت می شود و به غذاهای غنی شده اضافه می شود.
منابع غذایی فولات (ویتامین B9)
از جمله مواد غذایی به ویژه غنی از فولات عبارتند از:
- جگر گاو : 215 میکروگرم در هر وعده 3 اونس
- اسفناج (پخته): 131 میکروگرم در هر وعده 1/2 فنجان
- نخود سیاه چشم : 101 میکروگرم در هر وعده 1/2 فنجان
- غلات صبحانه (غنی شده): 100 میکروگرم در هر وعده 1 فنجان
- مارچوبه : 89 میکروگرم در هر 4 نیزه
- کلم بروکسل : 78 میکروگرم در هر وعده 1/2 فنجان
- کاهو رومی (خرد شده): 64 میکروگرم در هر وعده 1 فنجان
- آووکادو : 59 میکروگرم در هر وعده 1/2 فنجان
- برنج سفید (پخته): 54 میکروگرم در هر وعده 1/2 فنجان
- بروکلی : 52 میکروگرم در هر وعده 1/2 فنجان
- سبزی خردل (پخته): 52 میکروگرم در هر وعده 1/2 فنجان
فروش مواد شیمیایی آزمایشگاهی
مواد شیمیایی مورد نیاز خود را میتوانید از سایت مسترآزما mrazma.com سفارش دهید. فروشگاه مسترآزما عرضه کننده محصولات کمپانی های معتبر مرک merck , سیگما Sigma-Aldrich میباشد.
برای اطلاعات بیشتر از محصول روی آن کلیک کنید.
انتقادات و پیشنهادات کاربران گرامی
برای مطالعه سایر مقالات علمی و پزشکی به بخش مقالات وبسایت مستر آزما مراجعه نمایید.
در صورت نیاز به مطالعه مقاله ای خاص به کارشناسان ما اطلاع دهید تا مقاله را برای شما روی سایت قرار دهند.
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.