باکتری پروبیوتیک چیست؟
پروبیوتیک ها باکتری ها و مخمرهای مفید زنده ای هستند که برای شما، به خصوص سیستم گوارشی شما خوب هستند. ما معمولا اینها را میکروب هایی می دانیم که باعث بیماری می شوند. اما بدن شما مملو از باکتری های خوب و بد است. پروبیوتیک ها را اغلب باکتری های خوب یا مفید می نامند زیرا به سلامت روده شما کمک می کنند. میتوانید در بخش مقالات علمی فروشگاه مسترآزما سایر مقالات علمی مرتبط را مطالعه کنید. فهرست افزودنی های مجاز سازمان FDA ، چگونه دهانشویه خانگی درست کنیم؟ ، خواص زردچوبه برای سلامتی ، جوش شیرین یا بی کربنات سدیم ، شیر گیاهی یا شیر حیوانی؟ ، علائم شایع کمبود ید و …
می توانید پروبیوتیک ها را در مکمل ها و برخی غذاها مانند ماست پیدا کنید. پزشکان اغلب آنها را برای کمک به مشکلات گوارشی پیشنهاد می کنند.
پروبیوتیک ها در بدن چگونه کار میکنند؟
هنگامی که عفونت می کنید، باکتری های بد بیشتری وجود دارد که سیستم شما را از تعادل خارج می کند. باکتریهای خوب به از بین بردن باکتریهای بد اضافی کمک میکنند و تعادل را برمیگردانند. مکمل های پروبیوتیک راهی برای افزودن باکتری های خوب به بدن شما هستند.
هنگامی که باکتری های “خوب” بدن خود را از دست می دهید، برای مثال پس از مصرف آنتی بیوتیک، پروبیوتیک ها می توانند به جایگزینی آنها کمک کنند. آنها می توانند به تعادل باکتری های “خوب” و “بد” شما کمک کنند تا بدن شما همانطور که باید کار کند.
عملکرد پروبیوتیک ها در بدن
باکتری های خوب با حمایت از عملکرد سیستم ایمنی و کنترل التهاب، شما را سالم نگه می دارند.
- به بدن در هضم غذا کمک میکند
- از کنترل باکتری های بد جلوگیری میکند تا شما را بیمار نکند.
- ویتامین ایجاد میکند.
- برای جلوگیری از ورود باکتریهای بدی که ممکن است مصرف کرده باشید (از طریق غذا یا نوشیدنی) به حمایت از سلولهایی که روده شما را میپوشانند، کمک میکند.
- تجزیه و جذب داروها.
- بهبود هضم و جذب غذا و مواد مغذی.
- بهبود عملکرد سیستم ایمنی
این عمل متعادل کننده به طور طبیعی همیشه در بدن شما اتفاق می افتد. برای تحقق آن در واقع نیازی به مصرف مکمل های پروبیوتیک ندارید. باکتری های خوب فقط یک بخش طبیعی از بدن شما هستند. خوردن یک رژیم غذایی متعادل و غنی از فیبر هر روز به حفظ تعداد باکتری های خوب در سطح مناسب کمک می کند.
انواع پروبیوتیک ها
بسیاری از انواع باکتری ها به عنوان پروبیوتیک طبقه بندی می شوند. همه آنها مزایای متفاوتی دارند، اما بیشتر آنها از دو گروه می آیند.
- لاکتوباسیلوس .
- این ممکن است رایج ترین پروبیوتیک باشد. این همان چیزی است که در ماست و سایر غذاهای تخمیر شده پیدا خواهید کرد. سویه های مختلف می توانند به اسهال کمک کنند و ممکن است به افرادی که نمی توانند لاکتوز، قند موجود در شیر را هضم کنند، کمک کنند.
- بیفیدوباکتریوم .
- می توانید آن را در برخی از محصولات لبنی پیدا کنید. ممکن است به کاهش علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و برخی شرایط دیگر کمک کند.
پروبیوتیک ها نیز از مخمر خوب تشکیل شده اند. رایج ترین نوع مخمر موجود در آنها عبارتند از:
- ساکارومایسس بولاردی.
پروبیوتیک ها برای درمان چه بیماری هایی مفید هستند
پروبیوتیک ها با تأثیر بر اعصابی که حرکت روده را کنترل می کنند، به ارسال غذا از طریق روده کمک می کنند. محققان هنوز در تلاشند تا دریابند کدامیک برای برخی از مشکلات سلامتی بهتر است. برخی از شرایط رایجی که آنها درمان می کنند عبارتند از:
- سندرم روده تحریکپذیر
- بیماری التهابی روده (IBD)
- اسهال عفونی (ناشی از ویروس ها، باکتری ها یا انگل ها)
- اسهال ناشی از آنتی بیوتیک
- عدم تحمل لاکتوز
- عفونت های دستگاه ادراری
- عفونت های مخمری
- عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی
همچنین برخی تحقیقات وجود دارد که نشان می دهد آنها برای مشکلات سایر قسمت های بدن شما مفید هستند. به عنوان مثال، برخی افراد می گویند که در موارد زیر کمک کرده اند:
- بیماری های پوستی، مانند اگزما
- سلامت ادرار و واژن
- جلوگیری از آلرژی و سرماخوردگی
- بهداشت دهان و دندان
مواد غذایی که پروبیوتیک دارند
شما کاملاً می توانید میکروب های مفید بدن خود را از غذاهایی که می خورید افزایش دهید. برخی غذاها دارای پروبیوتیک (باکتری های خوب) هستند و می توانند برای سلامت میکروبیوم شما مفید باشند.
این غذاها را می توان در هر لحظه از روز وارد رژیم غذایی خود کنید. حتی ممکن است در حال حاضر به طور مرتب آنها را بخورید و متوجه نباشید که آنها حاوی پروبیوتیک هستند.
به طور خاص غذاهای تخمیر شده (مثلاً ماست و ترشیجات) میزبان تعداد زیادی باکتری خوب هستند که برای بدن شما مفید هستند.
- غذاهای لبنی مانند دوغ، برخی از پنیرهای نرم، شیر تخمیر شده و کفیر
- نوشیدنی های سویا و محصولاتی مانند میسو و تمپه
- کامبوچا (چای تخمیری)
- شیرخشک نوزاد
- غلات پروبیوتیک
- کیمچی، کلم ترش، و بسیاری از ترشی ها
انواع مکمل های پروبیوتیک
راه های مختلفی برای مصرف مکمل پروبیوتیک وجود دارد. آنها در اشکال مختلفی وجود دارند، از جمله:
- خوراکی ها.
- نوشیدنی.
- کپسول یا قرص.
- پودرها
- مایعات
مکمل های پروبیوتیک ممکن است با یک پری بیوتیک ترکیب شوند. پری بیوتیک ها کربوهیدرات های پیچیده ای هستند که میکروارگانیسم های روده شما را تغذیه می کنند. اساساً، پری بیوتیک ها “منبع غذایی” برای باکتری های خوب هستند. آنها به تغذیه باکتری های خوب و سالم نگه داشتن آن ها کمک می کنند. پری بیوتیک ها شامل اینولین، پکتین و نشاسته های مقاوم هستند.
هنگامی که مکملی دارید که ترکیبی از پروبیوتیک و پری بیوتیک است، به آن سین بیوتیک می گویند.
برچسب محصولات را بخوانید
اگر ماست یا مواد لبنی دیگری را انتخاب میکنید، روی برچسب عبارت «حاوی کشتهای فعال زنده» یا «حاوی پروبیوتیکها» را نگاه کنید. همه ماست ها آنها را ندارند. غذاهای غنی از پروبیوتیک مانند ماست نیز می توانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند.
فروش مواد شیمیایی و انواع محیط کشت ها
مواد شیمیایی مورد نیاز خود را میتوانید از سایت مسترآزما mrazma.com سفارش دهید. فروشگاه مسترآزما عرضه کننده محصولات کمپانی های معتبر مرک merck , سیگما Sigma-Aldrich میباشد.
برای اطلاعات بیشتر از محصول روی آن کلیک کنید.
انتقادات و پیشنهادات کاربران گرامی
برای مطالعه سایر مقالات علمی و پزشکی به بخش مقالات وبسایت مستر آزما مراجعه نمایید.
در صورت نیاز به مطالعه مقاله ای خاص به کارشناسان ما اطلاع دهید تا مقاله را برای شما روی سایت قرار دهند.
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.