سندرم پیش از قاعدگی PMS به تغییراتی در خلق و خوی و عواطف، سلامت جسمانی و رفتار در فرد گفته میشود. PMS یک نگرانی بسیار رایج است. طبق تحقیقات NIH تقریبا 48 درصد زنانی که در سنین باروری هستند PMS را تجربه میکنند و در حدود 20 درصد از آنها علائم به اندازهای شدید است که بر روال معمول آنها تأثیر میگذارد.میتوانید در بخش مقالات علمی فروشگاه مسترآزما سایر مقالات علمی مرتبط را مطالعه کنید. کبودی بدن ، فواید بادکش درمانی ، سیستم ایمنی (دفاعی) بدن چگونه کار میکند ، دوپامین چیست؟ ، ۱۰ روش طبیعی بالابردن سطح دوپامین مغز ، تاثیر استرس در مغز زنان و مردان ، چربی اشباع شده و غیر اشباع ، نقش سروتونین هورمون شادی آور در بدن و …
برخلاف آنچه برخی افراد تصور میکنند، PMS یک وضعیت واقعی است، وضعیتی که می تواند زندگی روزمره را مختل کند و باعث ناراحتی جسمی و ناراحتی عاطفی قابل توجهی شود.
دعلائم سندرم پیش از قاعدگی را به طور مفصل پوشش خواهیم داد، به علاوه نکاتی را در مورد حمایت و تسکین علائم شما ارائه خواهیم داد.
- بین تخمک گذاری و شروع پریود (تقریباً 2 هفته قبل از پریود) ایجاد می شود.
- تا چند روز پس از شروع قاعدگی ادامه یابد
- هر ماه به طور مداوم نشان داده شود
- تأثیری بر زندگی روزمره و فعالیت های منظم دارند.
علائم سندرم پیش از قاعدگی PMS
در حالی که PMS اغلب شامل علائم خفیف یا متوسط است که عمدتاً بر زندگی روزمره تأثیر نمی گذارد، علائم می تواند به اندازه کافی شدید باشد که بر فعالیت های روزمره و رفاه کلی شما تأثیر بگذارد.
اگر PMS دارید، علائم را به طور مداوم قبل از هر دوره قاعدگی تجربه خواهید کرد. ممکن است فقط برخی از علائم زیر یا چندین مورد را تجربه کنید، اما PMS معمولاً حداقل چند علامت متفاوت را شامل می شود.
علائم عاطفی و رفتاری
تغییرات مربوط به PMS در خلق و خو، احساسات و رفتار شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- اضطراب ، بی قراری، یا احساس سرگیجه
- عصبانیت و تحریک پذیری غیرمعمول
- تغییرات در اشتها، از جمله افزایش میل به غذا ، به ویژه برای شیرینی
- تغییرات در الگوهای خواب ، از جمله خستگی و مشکلات خواب
- حالت غمگین یا ضعیف ، که ممکن است شامل گریه یا گریه ناگهانی و غیرقابل کنترل باشد
- تغییرات سریع در خلق و خو و طغیان عاطفی
- کاهش میل جنسی
- مشکل در تمرکز یا به خاطر سپردن اطلاعات
علائم فیزیکی
با سندرم پیش از قاعدگی، احتمالاً متوجه برخی علائم فیزیکی نیز خواهید شد، مانند:
- نفخ شکم
- گرفتگی
- سینه های دردناک و متورم
- آکنه
- یبوست
- اسهال
- سردرد
- درد کمر و عضله
- حساسیت غیر معمول به نور یا صدا
چه چیزی باعث به وجود آمدن سندرم قاعدگی PMS میشود؟
تحقیقات علمی به دلیل قطعی PMS یا توضیحی برای اینکه چرا برخی افراد آن را شدیدتر از دیگران تجربه می کنند، منجر نشده است. با این حال، محققان چند نظریه مختلف ارائه کرده اند.
تغییرات چرخه ای در هورمون ها :
بسیاری از کارشناسان معتقدند PMS در پاسخ به تغییر سطح هورمون های استروژن و پروژسترون اتفاق می افتد. این هورمون ها به طور طبیعی در طول چرخه قاعدگی شما در نوسان هستند. در طول فاز لوتئال که به دنبال تخمک گذاری می آید، هورمون ها به اوج خود می رسند و سپس به سرعت کاهش می یابند که ممکن است منجر به اضطراب، تحریک پذیری و سایر تغییرات خلقی شود.
تغییرات شیمیایی در مغز :
انتقال دهنده های عصبی سروتونین و نوراپی نفرین چندین عملکرد مهم در بدن دارند، از جمله کمک به تنظیم خلق و خو، احساسات و رفتار. این پیام رسان های شیمیایی ممکن است در علائم PMS نیز نقش داشته باشند.
به عنوان مثال، کاهش استروژن ممکن است باعث آزاد شدن نوراپی نفرین شود که منجر به کاهش تولید دوپامین ، استیل کولین و سروتونین می شود. این تغییرات می تواند باعث مشکلات خواب شود و منجر به خلق و خوی ضعیف یا افسرده شود.
سلامت روانی :
زندگی با یک بیماری روانی، مانند افسردگی یا اضطراب، می تواند شانس شما را برای تجربه PMS یا سندرم پیش از قاعدگی (PMDD) که شکل شدیدتر PMS است، افزایش دهد. سابقه خانوادگی PMS، اختلال دوقطبی ، یا افسردگی، از جمله افسردگی پس از زایمان نیز می تواند این خطر را افزایش دهد.
همچنین ممکن است متوجه تشدید قبل از قاعدگی شوید . این بدان معناست که علائم بیماری های روانی زمینه ای، مانند اختلال دوقطبی یا افسردگی، اندکی قبل از شروع قاعدگی تشدید می شود.
کارشناسان هنوز به توضیح قطعی برای ارتباط بین علائم سلامت روان و تغییرات خلقی مرتبط با قاعدگی نرسیده اند. اما بسیاری معتقدند که مربوط به تغییرات شیمیایی در مغز است که در بالا مورد بحث قرار گرفت.
سبک زندگی :
برخی عادات ممکن است بر شدت علائم PMS شما تأثیر بگذارد. عوامل بالقوه سبک زندگی که می توانند علائم PMS را بدتر کنند عبارتند از:
- سیگار کشیدن
- خوردن غذای زیادسرشار از چربی، شکر و نمک
- عدم فعالیت بدنی منظم
- کمبود خواب با کیفیت
کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی PMS
در حالی که هیچ درمانی برای PMS وجود ندارد، می توانید اقداماتی را برای کاهش علائم خود انجام دهید.
برای رهایی از علائم خفیف یا متوسط، راهکارهای زیر را امتحان کنید:
- برای کاهش نفخ شکم، مایعات فراوان بنوشید. این شامل چای های گیاهی مانند برگ تمشک قرمز یا بابونه است که ممکن است گرفتگی عضلات را کاهش دهد.
- رژیم غذایی متعادلی داشته باشید که شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات و غلات کامل باشد.
- کاهش مصرف شکر، نمک، کافئین و الکل را در نظر بگیرید، به خصوص اگر به اثرات آنها حساسیت خاصی دارید.
- از یک متخصص مراقبت های بهداشتی در مورد آزمایش مکمل هایی مانند اسید فولیک ، ویتامین B-6 ، کلسیم و منیزیم برای کمک به کاهش گرفتگی عضلات و علائم خلق و خوی بپرسید.
- سعی کنید ویتامین D بیشتری از طریق نور طبیعی ، غذا یا مکمل ها دریافت کنید.
- سعی کنید هر شب 7 تا 9 ساعت بخوابید تا به رفع خستگی و بهبود سلامت کلی کمک کنید.
- سعی کنید در صورت امکان روزانه حداقل نیم ساعت فعالیت بدنی داشته باشید. ورزش نه تنها می تواند به کاهش نفخ و گرفتگی کمک کند، بلکه می تواند به کاهش علائم اضطراب و افسردگی نیز کمک کند.
- هر روز زمانی را برای مراقبت از خود اختصاص دهید ، که ممکن است شامل ورزش، آرامش ، بادکش درمانی ، زمانی برای سرگرمیها یا زمانی برای تعامل اجتماعی باشد.
فروش مواد شیمیایی آزمایشگاهی و انواع محیط کشت ها
مواد شیمیایی مورد نیاز خود را میتوانید از سایت فروشگاه مسترآزما mrazma.com سفارش دهید. فروشگاه مسترآزما عرضه کننده محصولات کمپانی های معتبر مرک merck , سیگما Sigma-Aldrich میباشد.
برای اطلاعات بیشتر از محصول روی آن کلیک کنید.
انتقادات و پیشنهادات کاربران گرامی
برای مطالعه سایر مقالات علمی و پزشکی به بخش مقالات وبسایت مستر آزما مراجعه نمایید.
در صورت نیاز به مطالعه مقاله ای خاص به کارشناسان ما اطلاع دهید تا مقاله را برای شما روی سایت قرار دهند.
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید